ОДРЖАН САСТАНАК КООРДИНАТОРА ЗА АКЦИОНЕ ПЛАНОВЕ
9.3.2011

У оквиру Компоненте 1, пројекта МСП ИПА 2007, „Општинско планирање", у Београду је 9. марта 2011. одржан састанак општинских координатора за Акционе планове и представника Пројекта МСП ИПА 2007. На основу претходно расписаног Отвореног позива општинама, крајем прошле године потписан је и Меморандум о сарадњи између Програма подршке општинама ИПА 2007 и 12 локалних самоуправа у Србији, за подршку развоја акционих планова. Циљ овог састанка, по речима Милана Николића, шефа Одсека за привреду и локални развој нишке општине Палилула, био је међусобна размена искустава општинских координатора и дискусија око процеса израде Акционих планова општина.

Сатанку су присуствовали координатори 12 општина: Кањижа, Кула, Коцељева, Тополе, Параћина, Рашке, Бојника, Власотинца, Трговишта, градске општине Палилула-Ниш и градова Ужице и Нови Пазар. Састанак је водио експерт за општинско планирање Милан Марјановић а учесници су били експерти пројекта МСП ИПА 2007: Љиљана Миливојевић, Славка Зупан, Јелена Михајловић-Танасијевић, Виктор Вељовић, Клаус Рихтер и Николас Милес.

Програмом подршке општинама ИПА 2007–«Добра управа, планирање и пружање услуга», који спроводи конзорцијум GTZ–International Services у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО) и Министарством за државну управу и локалну самоуправу а финансира Европска унија. Реализација пројекта је започела у јануару 2010 и завршиће се у јануару 2013. Пројекат представља део дугогодишње техничке помоћи и подршке фонда бесповратне помоћи за развој општина у Србији.